XS

SM

MD

LG

XL

XXL

  • SGRZ / ANVR Lid
  • 24/7 bereikbaar
  • Persoonlijke reisadviseur
  • Offerte op maat
  • Scherpe prijzen

10 september, 2024

Reizen en leren: een educatieve schoolreis met Excalibur Tours

Educatieve schoolreis

*Geschreven door Tanya van Bemmel

Reizen en leren, dat is natuurlijk waar je aan denkt bij een meerdaagse (buitenlandse) educatieve schoolreis.

Je leert je klasgenoten en docenten beter kennen buiten het klaslokaal om, je gaat op reis, naar een andere stad, gebied of wellicht naar een ander land, een plek waar andere gebruiken en culturen zijn, of waar een andere taal gesproken wordt.

Een onvergetelijke ervaring!

Nog lang na je schooltijd zul je je schoolreis nog herinneren, dat maakt het ook zo bijzonder. En daarom organiseren wij dit ook zo graag. Wat ook vooral een meerwaarde is het leren terwijl je op reis bent. Leren over een stad of land, over de geschiedenis, architectuur, cultuur en/of de natuur. Zo hebben wij op veel plekken zowel educatieve als recreatieve programma onderdelen klaar staan.

De mogelijkheden tijdens een educatieve schoolreis zijn eindeloos

Je kunt gaan klimmen, fietsen, raften, of wellicht een speurtocht door een stad, een kookworkshop,  of juist een oorlogsmuseum of kunstmuseum bezoeken. De mogelijkheden tijdens een educatieve schoolreis zijn eindeloos. Veel scholen gaan uiteraard naar de bekende plekken, hoogtepunten, maar er zijn ook genoeg leuke excursies waar je misschien niet 1,2, 3 aan denkt. 

Het is ook leuk om het educatieve met actief te combineren om bepaalde onderwerpen wat meer lucht te geven bijvoorbeeld en om zo de leerlingen geboeid te houden.

Of wat dacht je van een bedrijfsbezoek, sommige bedrijven of fabrieken staan hiervoor open, enorm leerzaam.

Of je laat de leerlingen zelf (in groepjes) een mooi afwisselend programma organiseren, dit helpt mee aan de voorpret van de reis en is het goed voor het verantwoordelijkheid en de zelfstandigheid van de leerlingen, win win!

Neem gerust contact met ons op over de verschillende mogelijkheden en laat je verrassen!

Heb je een vraag of opmerkingen? Stel deze ons dan gerust! Bel 020-4223313 en een van onze collega’s helpt u graag verder.