XS

SM

MD

LG

XL

XXL

  • SGRZ / ANVR Lid
  • 24/7 bereikbaar
  • Persoonlijke reisadviseur
  • Offerte op maat
  • Scherpe prijzen
schoolreis Dubrovnik

Kroatië

Schoolreis Dubrovnik

  • Vele verschillende mogelijkheden
  • Scherpe prijzen
  • Stel zelf een unieke reis samen

Vraag nu een offerte aan

Dubrovnik in een vogelvlucht

Schoolreis Dubrovnik: Ontdek de Parel van de Adriatische Zee

Dubrovnik, gelegen aan de kristalheldere Adriatische Zee, is een van de mooiste steden van Kroatië en een perfecte bestemming voor een schoolreis Dubrovnik. Deze historische havenstad, ook wel de “Parel van de Adriatische Zee” genoemd, biedt leerlingen een unieke kans om de rijke cultuur en geschiedenis van de stad te ontdekken. Van de indrukwekkende stadsmuren tot de prachtige stranden en eilanden, Dubrovnik biedt een ideale combinatie van educatie en ontspanning.

De geschiedenis van Dubrovnik gaat terug tot de zevende eeuw, toen de stad werd gesticht als Ragusa. In de loop der eeuwen heeft de stad zich ontwikkeld tot een belangrijk handelscentrum en is het nu een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Europa. Het historische centrum van Dubrovnik, volledig ommuurd, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt een schat aan bezienswaardigheden voor een leerzame schoolreis.

Wat te doen tijdens een schoolreis naar Dubrovnik?

Een schoolreis Dubrovnik biedt een scala aan activiteiten die leerlingen niet alleen zullen inspireren, maar ook hun kennis van geschiedenis, cultuur en natuur zullen vergroten. Enkele hoogtepunten zijn:

  • De Stadsmuren van Dubrovnik: Maak een wandeling over de twee kilometer lange stadsmuren die de oude stad omringen. Vanaf de muren hebben leerlingen een adembenemend uitzicht over de oude stad en de Adriatische Zee. De muren worden onderbroken door uitkijktorens en forten, wat de geschiedenis van de stad tot leven brengt.
  • Dominicanenklooster: Dit prachtige klooster, gelegen in de oude stad, huisvest een kunstmuseum, een bibliotheek en een gotische kerk. Bezoek het museum en bewonder het prachtige gotische kruisbeeld van Paolo Veneziano.
  • Sponzapaleis: Dit indrukwekkende paleis combineert gotische en renaissancistische elementen en was ooit een belangrijk handelscentrum. Nu is het een van de mooiste historische gebouwen van Dubrovnik.
  • Copacabana Beach: Voor wat ontspanning kunnen leerlingen genieten van een dagje aan het strand op het populaire Copacabana Beach. Ze kunnen kajakken, jetskiën of gewoon ontspannen aan de prachtige kust van het schiereiland Lapad.
  • Dagtocht naar Lokrum en Mljet: Maak een dagexcursie naar de eilanden Lokrum en Mljet. Hier kunnen leerlingen de Kroatische natuur in al haar schoonheid ontdekken.

De ideale bestemming voor een educatieve schoolreis

Dubrovnik biedt meer dan alleen historie en cultuur. Tijdens een schoolreis Dubrovnik kunnen leerlingen ook genieten van theater in het imposante Fort Lovrijenac. De maritieme geschiedenis van de stad ontdekken in het Sint-Jansfort is ook een aanrader. Voor een onvergetelijke ervaring kunnen ze ook ontspannen op het Banjestrand of dineren in een van de vele restaurants op het beroemde Stradùn, de bruisende hoofdstraat van de stad.

Uw contactpersoon bij Excalibur Tours helpt u graag bij het samenstellen van een perfect reisprogramma dat is afgestemd op de wensen van uw groep. Een schoolreis Dubrovnik biedt een perfecte balans tussen educatie, cultuur en plezier, en zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor leerlingen en docenten.

Vraag nu uw offerte aan

Populaire schoolreisbestemmingen in Kroatië

Waarom een reis bij Excalibur Tours?

Bij Excalibur Tours gaan we verder dan alleen reizen. Onze toewijding aan het creëren van unieke en leerzame schoolreis ervaringen maakt ons de ideale keuze voor jouw volgende avontuur. Met onze expertise, maatwerk reisplannen en ongeëvenaarde passie voor onderwijs, garanderen we dat elke reis met ons een reis wordt naar groei, ontdekking en blijvende herinneringen. Kortom, we zijn jouw reisbureau voor schoolreizen!

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel kost een schoolreis bij Excalibur Tours?

    De kosten van een schoolreis bij Excalibur Tours zijn afhankelijk van de reisbestemming. Bekijk de reisbestemming waar je naartoe wilt en vraag vrijblijvend een offerte aan.

  • Wat zijn de contactgegevens & openingstijden van Excalibur Tours?

    Deze kan je vinden op onze contactpagina.

  • Wat zijn de vervoersmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt verschillende vervoersmogelijkheden aan. Zo kun je kiezen uit bus-, trein- en vliegreizen. Meer informatie: vervoersmogelijkheden.

  • Wat zijn de verblijfsmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt altijd een verblijf aan dat is afgestemd op jouw wensen. Voorbeelden van mogelijke verblijfsaccommodaties: hotel, gastgezin, hostels, jeugdherberg en bungalowparken. Meer informatie: verblijfsmogelijkheden.

  • Wat zijn onze reisvoorwaarden en garanties?

    We zijn aangesloten bij verschillende organisaties zoals de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) en Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ). Lees meer over onze reisvoorwaarden en garanties.