XS

SM

MD

LG

XL

XXL

  • SGRZ / ANVR Lid
  • 24/7 bereikbaar
  • Persoonlijke reisadviseur
  • Offerte op maat
  • Scherpe prijzen
Schoolreis Sint-Petersburg

Rusland

Schoolreis Sint-Petersburg

  • Vele verschillende mogelijkheden
  • Scherpe prijzen
  • Stel zelf een unieke reis samen

Vraag nu een offerte aan

Sint-Petersburg in een vogelvlucht

Ontdek het culturele hart van Rusland: Een schoolreis naar Sint-Petersburg

Sint-Petersburg, vaak één van de mooiste steden ter wereld genoemd, biedt een unieke mix van Russisch erfgoed en Europese invloeden. Deze stad, gesticht door Peter de Grote in 1703, staat bekend om zijn prachtige architectuur, rijke cultuur en indrukwekkende kunstcollecties. Tijdens een schoolreis naar Sint-Petersburg ervaart u het culturele hart van Rusland. Waar de geschiedenis van de tsaren, kunst en Europese invloed samenkomen.

Studiereis Sint-Petersburg: Wat is er te doen?

Sint-Petersburg heeft tal van boeiende activiteiten die perfect zijn voor een educatieve schoolreis of studiereis. Hier zijn enkele hoogtepunten:

Hermitage Museum

Het wereldberoemde Hermitage Museum is het grootste kunst- en cultuurmuseum ter wereld. Dit is een absoluut hoogtepunt van elke reis naar Sint-Petersburg. Opgericht in 1764 door Catharina de Grote, biedt het museum een ongeëvenaarde collectie. Deze collectie heeft werken van meesters als Rubens, Rembrandt, Da Vinci en Gauguin. Het indrukwekkende paleiscomplex aan de rivier de Neva, waar het museum is gevestigd, biedt tevens een fascinerend kijkje in de Russische geschiedenis.

Kazankathedraal

De imposante Kazankathedraal, geïnspireerd op de Sint-Pietersbasiliek in Rome, is één van de meest indrukwekkende kerken van Sint-Petersburg. Deze Russisch-orthodoxe kathedraal is een prachtig voorbeeld van neoklassieke architectuur en een belangrijk religieus centrum in de stad. De sfeer en architectuur maken het een must-see tijdens uw bezoek.

Petrus- en Paulusvesting

Ga terug naar de oorsprong van de stad met een bezoek aan de Petrus- en Paulusvesting, het oudste gebouw van Sint-Petersburg. Deze historische vesting diende ooit als gevangenis en biedt nu een fascinerende blik op de geschiedenis van de stad en haar rol in het Russische rijk.

Meer excursies en activiteiten

  • Russisch Museum: Ontdek de geschiedenis van de Russische kunst in dit museum. Waar werken van iconische Russische kunstenaars te bewonderen zijn.
  • Mariinski-theater: Geniet van een wereldberoemde opera- of balletvoorstelling in dit historische theater, waar veel beroemde Russische producties in première zijn gegaan.
  • Tsaar Peter de Grote Museum: Leer meer over de oprichter van de stad en zijn visie tijdens een bezoek aan dit museum gewijd aan de Russische tsaar.
  • Boottocht over de Neva: Ontdek Sint-Petersburg vanaf het water en bewonder de stad vanaf de vele grachten en de rivier de Neva.

Uw schoolreis of groepsreis naar Sint-Petersburg

Sint-Petersburg is een prachtige bestemming voor een schoolreis, werkweek of groepsreis. Of u nu de kunst van de Hermitage wilt ontdekken, de geschiedenis van de Russische tsaren wilt verkennen, of wilt genieten van een folkloreavond, deze stad biedt voor elke groep iets unieks. Bij Excalibur Tours helpen wij u graag met het samenstellen van een op maat gemaakt reisprogramma.

Vraag nu uw offerte aan

Populaire schoolreisbestemmingen in Rusland

Waarom een reis bij Excalibur Tours?

Bij Excalibur Tours gaan we verder dan alleen reizen. Onze toewijding aan het creëren van unieke en leerzame schoolreis ervaringen maakt ons de ideale keuze voor jouw volgende avontuur. Met onze expertise, maatwerk reisplannen en ongeëvenaarde passie voor onderwijs, garanderen we dat elke reis met ons een reis wordt naar groei, ontdekking en blijvende herinneringen. Kortom, we zijn jouw reisbureau voor schoolreizen!

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel kost een schoolreis bij Excalibur Tours?

    De kosten van een schoolreis bij Excalibur Tours zijn afhankelijk van de reisbestemming. Bekijk de reisbestemming waar je naartoe wilt en vraag vrijblijvend een offerte aan.

  • Wat zijn de contactgegevens & openingstijden van Excalibur Tours?

    Deze kan je vinden op onze contactpagina.

  • Wat zijn de vervoersmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt verschillende vervoersmogelijkheden aan. Zo kun je kiezen uit bus-, trein- en vliegreizen. Meer informatie: vervoersmogelijkheden.

  • Wat zijn de verblijfsmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt altijd een verblijf aan dat is afgestemd op jouw wensen. Voorbeelden van mogelijke verblijfsaccommodaties: hotel, gastgezin, hostels, jeugdherberg en bungalowparken. Meer informatie: verblijfsmogelijkheden.

  • Wat zijn onze reisvoorwaarden en garanties?

    We zijn aangesloten bij verschillende organisaties zoals de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) en Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ). Lees meer over onze reisvoorwaarden en garanties.