XS

SM

MD

LG

XL

XXL

  • SGRZ / ANVR Lid
  • 24/7 bereikbaar
  • Persoonlijke reisadviseur
  • Offerte op maat
  • Scherpe prijzen
Schoolreis Chicago

Verenigde Staten

Schoolreis Chicago

  • Vele verschillende mogelijkheden
  • Scherpe prijzen
  • Stel zelf een unieke reis samen

Vraag nu een offerte aan

Chicago in een vogelvlucht

Chicago heeft invloedrijke architectuur, grote shopping malls, multiculturele wijken en buitengewoon interessante musea. Wandel door het futuristische Millennium Park, bezoek het Field Museum of National History, heb plezier in de Laugh Factory, en bekijk de sterrenhemel in het Grainger Sky Theater.

Chicago is met rond de drie miljoen inwoners (Chicagoans) de grootste stad in de staat Illinois en – na New York en Los Angeles – de derde stad van de Verenigde Staten. De stad ligt aan de oever van Lake Michigan.

Chicago is een relatief nieuwe stad in de Amerikaanse geschiedenis, de stad werd in 1830 gesticht en kreeg in 1837 stadsrechten. De gebouwen hebben een moderne bouwstijl, wat komt doordat de stad in 1871 grotendeels werd verwoest en moest worden herbouwd. In de jaren twintig van de vorige eeuw was Chicago het werkterrein van gangsters als Al Capone.

Chicago staat bekend als bluesstad. In de vorige eeuw kwamen veel gekleurde landarbeiders vanuit het zuiden van de Verenigde Staten hun heil zoeken in de stad, en zij namen hun muziek mee. Rond Maxwell Street concentreerden zich veel bluesclubs. Bekende muzikanten uit Chicago zijn Bo Diddley, Chuck Berry, en later Cheap Trick en Patti Smith.

De stad heeft de bijnaam “Windy City”, volgens de bekendste uitleg vanwege de wind die de stad vanaf Lake Michigan binnenkomt.

Wat is er te doen in Chicago

Chicago is erg groot, en er is dan ook heel veel te doen. Wilt u veel bekijken tijdens uw reis, dan raden wij aan om van tevoren samen met uw contact bij Excalibur Tours een goed reisprogramma samen te stellen.

Bent u geïnteresseerd in cultuur, dan kunt u een bezoek aan Millennium Park niet overslaan. In dit park vindt u onder meer het Jay Pritzker Pavilion, een groot open lucht podium en theater met 4000 zitplaatsen en op het gras nog eens ruimte voor 7000 extra bezoekers. Verder in het park staat Cloud Gate, een kunstwerk van Anish Kapoor dat er uitziet als een gigantische spiegelende stalen boon.

Voor muziek kunt u terecht in één van de vele clubs die de stad rijk is. Bezoek bijvoorbeeld The Mid in het centrum van de stad, Metro vlakbij het Wrigley Field stadion van de Chicago Cubs, en Double Door bij Wicker Park.

Wilt u een dagje los gaan in de shopping malls van Chicago, bezoek dan het acht-verdiepingen-hoge Water Tower Place, de “fashion triangle” in Wicker Park, Wicker Park & Bucktown, of de vele leuke winkels aan North Michigan Avenue.

Bekijk ons excursieoverzicht om meer ideeën op te doen.

Uw schoolreis of groepsreis naar Chicago

Chicago is een moderne stad met vele historische kanten. Gaat u voor cultuur, dan kunt u uw leerlingen niet naar een betere plek begeleiden tijdens een werkweek, schoolreis of groepsreis. Uw contact bij Excalibur Tours helpt u graag een reisprogramma samen te stellen dat is afgestemd op uw reisgezelschap en uw specifieke wensen.

Uw contact bij Excalibur Tours helpt u graag een reisprogramma samen te stellen dat is afgestemd op uw reisgezelschap en uw specifieke wensen.

Een kleine greep uit ons excursieaanbod in en rond Chicago:

  • Wandel door het futuristische Millennium Park, en bezoek onder meer het enorm openluchttheater Pritzker Pavilion, de “spiegelende boon” oftewel het kunstwerk Cloud Gate.
  • Ga een heerlijke avond uit op de historische Navy Pier. Hier bevinden zich diverse eetkraampjes, een concertpodium, een reuzenrad en een IMAX-bioscoop.
  • Geniet van de sterrenhemel in het historische Grainger Sky Theater in het Adler Planetarium and Astronomy Museum.
  • Bezoek de prestigieuze privé-universiteit Universiteit van Chicago, voornamelijk gevestigd in de wijk Hyde Park.
  • Ga voor een geweldig uitzicht over Chicago en Lake Michigan naar de vijfennegentigste verdieping van de John Hancock Center wolkenkrabber.
  • Bekijk skeletten van dinosauriërs en leer alles over natuurhistorie in het Field Museum of National History.
  • Bewonder talloze meesterwerken in het Art Institute of Chicago, hetmuseum voor de schone kunsten met vele Amerikaanse kunstwerken.
  • Ontdek de roots van het improvisatietheater in een stand-up comedy club als de Laugh Factory.
  • Leef je uit in Six Flags Great America. Dit pretpark heeft acht themagebieden en een groot waterpark.
  • Bezoek het tweede grootste aquarium in de wereld, het Shedd Aquarium, met meer dan 1.500 verschillende soorten vissen en zoogdieren.

Populaire schoolreisbestemmingen in Verenigde Staten

Waarom een reis bij Excalibur Tours?

Bij Excalibur Tours gaan we verder dan alleen reizen. Onze toewijding aan het creëren van unieke en leerzame schoolreis ervaringen maakt ons de ideale keuze voor jouw volgende avontuur. Met onze expertise, maatwerk reisplannen en ongeëvenaarde passie voor onderwijs, garanderen we dat elke reis met ons een reis wordt naar groei, ontdekking en blijvende herinneringen. Kortom, we zijn jouw reisbureau voor schoolreizen!

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel kost een schoolreis bij Excalibur Tours?

    De kosten van een schoolreis bij Excalibur Tours zijn afhankelijk van de reisbestemming. Bekijk de reisbestemming waar je naartoe wilt en vraag vrijblijvend een offerte aan.

  • Wat zijn de contactgegevens & openingstijden van Excalibur Tours?

    Deze kan je vinden op onze contactpagina.

  • Wat zijn de vervoersmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt verschillende vervoersmogelijkheden aan. Zo kun je kiezen uit bus-, trein- en vliegreizen. Meer informatie: vervoersmogelijkheden.

  • Wat zijn de verblijfsmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt altijd een verblijf aan dat is afgestemd op jouw wensen. Voorbeelden van mogelijke verblijfsaccommodaties: hotel, gastgezin, hostels, jeugdherberg en bungalowparken. Meer informatie: verblijfsmogelijkheden.

  • Wat zijn onze reisvoorwaarden en garanties?

    We zijn aangesloten bij verschillende organisaties zoals de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) en Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ). Lees meer over onze reisvoorwaarden en garanties.