XS

SM

MD

LG

XL

XXL

  • SGRZ / ANVR Lid
  • 24/7 bereikbaar
  • Persoonlijke reisadviseur
  • Offerte op maat
  • Scherpe prijzen
schoolreis istanbul

Turkije

Schoolreis Istanbul

  • Vele verschillende mogelijkheden
  • Scherpe prijzen
  • Stel zelf een unieke reis samen

Vraag nu een offerte aan

Istanbul in een vogelvlucht

Groepsreis of schoolreis Istanbul

Schoolreis naar Istanbul? Excalibur Tours helpt graag met organiseren!

Istanbul is de enige stad ter wereld die letterlijk een brug tussen Europa en Azië slaat. Vroeger heette de stad Constantinopel, en was ze de hoofdstad van het Oost-Romeinse rijk. Bezoek het Topkapi paleis, de Blauwe Moskee, en de Aya Sofia. Wandel over de Grand Bazaar, of vaar over de Bosporus.

Istanbul is de hoofdstad van Turkije, en de enige stad ter wereld die letterlijk een brug tussen Europa en Azië slaat. Ooit heette de stad Constantinopel, en was ze de hoofdstad van het Byzantijnse Rijk. Als Istanbul was ze de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk.

De stad werd als Byzantium in 667 v.Chr. gesticht door Griekse kolonisten. Na in Romeinse handen te zijn geweest, werd Istanbul in 1453 door sultan Mehmed II als hoofdstad bij het Ottomaanse Rijk getrokken.In die tijd werd de Byzantijnse kathedraal Hagia Sophia verbouwd tot moskee, en werden er veel moskeeën gebouwd, zoals de beroemde blauwe moskee.

Tegenwoordig telt Istanbul 14 miljoen inwoners. De stad ligt gedeeltelijk in Europa en gedeeltelijk in Azië. De twee werelddelen worden gescheiden door de Bosporus, en met elkaar verbonden door twee bruggen.

Wat is er te doen tijdens een Schoolreis Istanbul

Istanbul heeft veel te bieden voor een educatieve schoolreis, studiereis, of werkweek. Enkele voorbeelden:

Laat u rondleiden door het Topkapipaleis (Topkapı Sarayı). Dit gigantische paleis was de zetel van de Osmaanse sultan van Istanbul, en heeft een indrukwekkend uitzicht over de Bosporus. U kunt onder meer een kijkje nemen in het harem, de bibliotheek van Ahmet III, de schatkamer, en het Mehmet II paviljoen.

Winkel in de Grote Bazaar, één van de grootste overdekte markten ter wereld, met meer dan 1200 winkeltjes, verdeeld over 58 straten. Hier vindt u onder meer sieraden, aardewerk, kruiden en specerijen, en tapijten.

Maak een boottocht over de Bosporus, het scheidingspunt tussen Europa en Azië. Vaar onder de grote bruggen door die de werelddelen met elkaar verbinden: de 1074 meter lange Boğaziçi-brug en de Fatih Sultan Mehmetbrug van 1090 meter lang.

Bekijk ons excursieoverzicht om meer ideeën op te doen.

Prachtige stad voor een schoolreisje

Istanbul is een prachtige stad voor een werkweek, schoolreis of groepsreis. Uw contact bij Excalibur Tours helpt u graag een reisprogramma samen te stellen dat is afgestemd op uw reisgezelschap en uw specifieke wensen.

Vervoer en verblijf in het centrum van Istanbul.

Uw contact bij Excalibur Tours helpt u graag een reisprogramma samen te stellen dat is afgestemd op uw reisgezelschap en uw specifieke wensen.

Een kleine greep uit ons excursieaanbod in en rond Istanbul:

  • Bezichtig het Topkapi-paleis, de oude zetel van de sultan, dat imponeert door haar enorme kunstschatten en de legendarische harem.
  • Bezoek de indrukwekkende Blauwe Moskee, één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.
  • Leer over de geschiedenis van het huidige Istanbul in het museum Aya Sofia (of Hagia Sophia). Het gebouw zelf bestaat al langer dan 1500 jaar.
  • Bezoek de Universiteit van Istanbul, dat is gevestigd in een monumentaal gebouw dat ooit dienst deed als het Turkse Ministerie van Oorlog.
  • Wandel, begeleid door muziek en het gespetter van waterdruppels, door de Basilica Cisterne. Dit ondergronds paleis bevat namelijk een enorm waterreservoir.
  • Struin rond over de Grand Bazaar,één van de grootste overdekte markten ter wereld.
  • Maak een boottocht over de Bosporus, en bekijk onder meer de traditionele villa’s die vroeger als zomerverblijf dienden voor notabelen van het Ottomaanse Rijk.
  • Winkel in Istiklal Caddesi, één van de bekendste winkelstraten in Istanbul. Hier vindt u tientallen winkels, cafeetjes, nachtclubs, restaurants, en bioscopen.
  • Vaar naar de Prinseneilanden in de Zee van Marmara. Het grootste eiland, Büyükada,heeft mooie zandstranden en herbergt het Sint-Jorisklooster.
  • Bezoek één van de vele Turkse koffiehuizen in de gezellige binnenstad van Istanbul.

Populaire schoolreisbestemmingen in Turkije

Waarom een reis bij Excalibur Tours?

Bij Excalibur Tours gaan we verder dan alleen reizen. Onze toewijding aan het creëren van unieke en leerzame schoolreis ervaringen maakt ons de ideale keuze voor jouw volgende avontuur. Met onze expertise, maatwerk reisplannen en ongeëvenaarde passie voor onderwijs, garanderen we dat elke reis met ons een reis wordt naar groei, ontdekking en blijvende herinneringen. Kortom, we zijn jouw reisbureau voor schoolreizen!

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel kost een schoolreis bij Excalibur Tours?

    De kosten van een schoolreis bij Excalibur Tours zijn afhankelijk van de reisbestemming. Bekijk de reisbestemming waar je naartoe wilt en vraag vrijblijvend een offerte aan.

  • Wat zijn de contactgegevens & openingstijden van Excalibur Tours?

    Deze kan je vinden op onze contactpagina.

  • Wat zijn de vervoersmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt verschillende vervoersmogelijkheden aan. Zo kun je kiezen uit bus-, trein- en vliegreizen. Meer informatie: vervoersmogelijkheden.

  • Wat zijn de verblijfsmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt altijd een verblijf aan dat is afgestemd op jouw wensen. Voorbeelden van mogelijke verblijfsaccommodaties: hotel, gastgezin, hostels, jeugdherberg en bungalowparken. Meer informatie: verblijfsmogelijkheden.

  • Wat zijn onze reisvoorwaarden en garanties?

    We zijn aangesloten bij verschillende organisaties zoals de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) en Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ). Lees meer over onze reisvoorwaarden en garanties.