XS

SM

MD

LG

XL

XXL

  • SGRZ / ANVR Lid
  • 24/7 bereikbaar
  • Persoonlijke reisadviseur
  • Offerte op maat
  • Scherpe prijzen
Schoolreis Groningen

Nederland

Schoolreis Groningen

  • Vele verschillende mogelijkheden
  • Scherpe prijzen
  • Stel zelf een unieke reis samen

Vraag nu een offerte aan

Groningen in een vogelvlucht

Groingen – Schoolreis

Groningen of “Grunn” is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Groningen. De slogan “Er gaat niets boven Groningen” is niet zonder reden een bekende van Nederland. Dit slaat niet alleen op de mooie stad, bekend om haar eeuwenoude straatjes, levendige studenten-hotspots en gezellige pleinen. Maar ook op de gehele provincie waar je je kunt verbazen over de mooie natuur en de bijzondere kust. Groningen is dus zeker een aanrader voor jouw schoolreis of studiebezoek!

Omdat Groningen de grootste stad van het noorden is, vervult de stad een soort centrumfunctie, versterkt door de aanwezigheid van de universiteit en hogeschool. Hierdoor is er een groot aanbod van kunst en cultuur, zoals het populaire Groninger Museum of het geheel nieuwe Groninger Forum.

Ben je liever buiten aan het cultuur snuiven? Ga dan op zoek naar een van de circa 400 beeldhouwwerken die te vinden zijn in de stad, bezoek de bloemrijke Groningse hofjes of maak een wandeling door het Noorderplantsoen of de Prinsentuin.

Rondslenteren in de historische straten van Groningen kun je urenlang volhouden, maar zodra je langs de kades struint, voelt het pas écht alsof je een schilderij in stapt. Je vindt hier niet minder dan 28 rijksmonumenten en 11 gemeentelijke monumenten, waaronder de oude pakhuizen Hoge der A en Lage der A. Waar je ook loopt in de stad, er is altijd een bezienswaardigheid die eigenlijk niet te missen valt. Dat is natuurlijk de beroemde Martinitoren. Beklim deze toren tijdens je schoolreis voor extra mooi uitzicht over de stad Groningen. Dit kan ook eventueel door naar het dakterras van het eerder genoemde Forum te gaan.

Tijdens een schoolreis is het natuurlijk ook altijd leuk om een activiteit in te plannen. Dus wat dacht je van suppen over de Groningse Grachten, discobowlen of een fietstocht met gids! Je kunt natuurlijk ook buiten de stad nog op zoek naar een leuke activiteit, de provincie Groningen heeft veel te bieden.

In de omgeving van Groningen

Je kunt je schoolreis of groepsreis eventueel uitbreiden door nog een bezoek te brengen aan een van de mooiste natuurgebieden van Nederland; Nationaal Park Lauwersmeer. Dit park ligt op de grens van Groningen en Friesland en is een paradijs voor natuurliefhebbers. Niet ver hier vandaan vind je het bekende Zeehondencentrum Pieterburen. Hier worden zieke of gewonde zeehonden opgevangen en verzorgd totdat ze weer vrijgelaten kunnen worden in de natuur.

Groepsreis of schoolreis Groningen

Groningen is een geweldige stad om te bezoeken tijdens een schoolreis, studiereis of groepsreis. Zeker in combinatie met diverse uitjes in de provincie! Jouw contact bij Excalibur Tours helpt je graag een reisprogramma samen te stellen dat is afgestemd op het reisgezelschap en de specifieke wensen. Kies voor een schoolreis of georganiseerde groepsreis naar Groningen!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een studie- of schoolreis of een georganiseerde groepsreis naar Groningen? Of wil je meer weten over excursies, educatieve activiteiten en uitstapjes op deze bestemming? Neem contact op met Excalibur Tours!

Vraag nu uw offerte aan

 

Waarom een reis bij Excalibur Tours?

Bij Excalibur Tours gaan we verder dan alleen reizen. Onze toewijding aan het creëren van unieke en leerzame schoolreis ervaringen maakt ons de ideale keuze voor jouw volgende avontuur. Met onze expertise, maatwerk reisplannen en ongeëvenaarde passie voor onderwijs, garanderen we dat elke reis met ons een reis wordt naar groei, ontdekking en blijvende herinneringen. Kortom, we zijn jouw reisbureau voor schoolreizen!

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel kost een schoolreis bij Excalibur Tours?

    De kosten van een schoolreis bij Excalibur Tours zijn afhankelijk van de reisbestemming. Bekijk de reisbestemming waar je naartoe wilt en vraag vrijblijvend een offerte aan.

  • Wat zijn de contactgegevens & openingstijden van Excalibur Tours?

    Deze kan je vinden op onze contactpagina.

  • Wat zijn de vervoersmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt verschillende vervoersmogelijkheden aan. Zo kun je kiezen uit bus-, trein- en vliegreizen. Meer informatie: vervoersmogelijkheden.

  • Wat zijn de verblijfsmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt altijd een verblijf aan dat is afgestemd op jouw wensen. Voorbeelden van mogelijke verblijfsaccommodaties: hotel, gastgezin, hostels, jeugdherberg en bungalowparken. Meer informatie: verblijfsmogelijkheden.

  • Wat zijn onze reisvoorwaarden en garanties?

    We zijn aangesloten bij verschillende organisaties zoals de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) en Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ). Lees meer over onze reisvoorwaarden en garanties.