XS

SM

MD

LG

XL

XXL

  • SGRZ / ANVR Lid
  • 24/7 bereikbaar
  • Persoonlijke reisadviseur
  • Offerte op maat
  • Scherpe prijzen
Schoolreis Drenthe

Nederland

Schoolreis Drenthe

  • Vele verschillende mogelijkheden
  • Scherpe prijzen
  • Stel zelf een unieke reis samen

Vraag nu een offerte aan

Drenthe in een vogelvlucht

Schoolreis Drenthe in vogelvlucht

Op zoek naar een leuke bestemming voor je schoolreis of studiereis? Drenthe is een prachtige provincie in het Noordoosten van Nederland, grenzend aan de provincie Groningen, Overijssel en Friesland. Drenthe is de meest dunbevolkte provincie van Nederland en staat bekend om haar natuur en hunebedden. Een groot deel van de Drenthe bestaat uit zandgronden, met daarnaast veel veengronden. Beide gedeeltes hebben hun eigen vegetatie, geschiedenis en inrichting.

De hoofdstad en tegelijkertijd de grootste plaats is Assen. Deze stad staat voornamelijk bekend om het Circuit van Assen, meest bekend van MotoGP TT Assen

Wat is er te doen tijdens een Schoolreis in Drenthe?

Wil je tijdens je schoolreis of studiereis van cultuur genieten? Dan heeft Drenthe veel musea die een bezoek waard zijn, zoals het Drents Museum in Assen of het Gevangenismuseum. Ben je echt op zoek naar de unieke hoogtepunten van Drenthe? Bezoek dan tijdens je schoolreis Drenthe:

  • Hunebedden
    Drenthe staat natuurlijk bekend om zijn hunebedden. Er zijn hier maar liefst 54 van deze historische bouwwerken van 5.000 jaar oud. Het zijn graven gemaakt van stenen met een gewicht tot 40 ton per stuk. In Borger kun je er veel informatie over vinden bij het Hunebedcentrum.
  • Kamp Westerbork
    Dit voormalige concentratiekamp was tijdens de Tweede Wereldoorlog een doorgangskamp bij Hooghalen in de toenmalige gemeente Westerbork in Drenthe hier werden per trein Joden en Roma gedeporteerd naar concentratie- en vernietigingskampen in DuitslandPolen en Tsjechië.
  • Nationaal park
    Maak kennis met Drenthe en bezoek het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en/of de Drentsche Aa. Je komt op de mooiste plekjes in de drie Nationale Parken van Drenthe. Je belandt in één groot natuurgebied, te voet of op de fiets. Van bos, naar heide, naar beekdal en zandverstuiving.
  • Wildlands Adventure Zoo Emmen
    Deze avontuurlijke Dierentuin in Emmen, (voorheen Dierenpark Emmen) geniet bekendheid in de provincie.

Ook een goede tip voor tijdens je groepsreis of schoolreis is het huren van fietsen in een stad of het nationaal park. Dit is een leuke en sportieve manier om nog meer van de omgeving te zien tijdens je groepsreis Drenthe.

Liever tijdens je studiereis meerdere provincies bekijken in Nederland? Bezoek en ervaar Drenthe dan tijdens een rondreis door Nederland!

Drenthe

Drenthe is een mooie omgeving om tijdens een schoolreis, dagtocht of groepsreis te bezoeken. Excalibur Tours helpt graag een reisprogramma samen te stellen dat is afgestemd op het reisgezelschap en de specifieke wensen.

Wij hebben verschillende soorten accommodaties in ons bestand.

Vraag nu uw offerte aan

Waarom een reis bij Excalibur Tours?

Bij Excalibur Tours gaan we verder dan alleen reizen. Onze toewijding aan het creëren van unieke en leerzame schoolreis ervaringen maakt ons de ideale keuze voor jouw volgende avontuur. Met onze expertise, maatwerk reisplannen en ongeëvenaarde passie voor onderwijs, garanderen we dat elke reis met ons een reis wordt naar groei, ontdekking en blijvende herinneringen. Kortom, we zijn jouw reisbureau voor schoolreizen!

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel kost een schoolreis bij Excalibur Tours?

    De kosten van een schoolreis bij Excalibur Tours zijn afhankelijk van de reisbestemming. Bekijk de reisbestemming waar je naartoe wilt en vraag vrijblijvend een offerte aan.

  • Wat zijn de contactgegevens & openingstijden van Excalibur Tours?

    Deze kan je vinden op onze contactpagina.

  • Wat zijn de vervoersmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt verschillende vervoersmogelijkheden aan. Zo kun je kiezen uit bus-, trein- en vliegreizen. Meer informatie: vervoersmogelijkheden.

  • Wat zijn de verblijfsmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt altijd een verblijf aan dat is afgestemd op jouw wensen. Voorbeelden van mogelijke verblijfsaccommodaties: hotel, gastgezin, hostels, jeugdherberg en bungalowparken. Meer informatie: verblijfsmogelijkheden.

  • Wat zijn onze reisvoorwaarden en garanties?

    We zijn aangesloten bij verschillende organisaties zoals de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) en Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ). Lees meer over onze reisvoorwaarden en garanties.