XS

SM

MD

LG

XL

XXL

  • SGRZ / ANVR Lid
  • 24/7 bereikbaar
  • Persoonlijke reisadviseur
  • Offerte op maat
  • Scherpe prijzen
Schoolreis Gent

België

Schoolreis Gent

  • Vele verschillende mogelijkheden
  • Scherpe prijzen
  • Stel zelf een unieke reis samen

Vraag nu een offerte aan

Gent in een vogelvlucht

Schoolreis Gent: Ontdek de historische charme van Oost-Vlaanderen

Gent, de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, is een levendige en historische stad die perfect is voor een schoolreis Gent. Met een rijke geschiedenis, indrukwekkende architectuur en een bruisend cultureel leven biedt Gent tal van educatieve en avontuurlijke mogelijkheden voor leerlingen. Gent ligt op slechts drie uur rijden van Nederland en is daarmee een toegankelijke en interessante bestemming voor een schoolreis dichtbij huis.

Met een oppervlakte van 156,18 km² en meer dan 260.000 inwoners is Gent groot genoeg om veel te bieden, maar compact genoeg om de stad gemakkelijk te voet of per fiets te verkennen. Leerlingen kunnen genieten van musea, historische gebouwen en het pittoreske stadscentrum.

Wat te doen tijdens een schoolreis naar Gent?

Een schoolreis Gent biedt veel mogelijkheden voor culturele en educatieve activiteiten. Hieronder enkele hoogtepunten:

  • Bezoek de musea: Gent heeft een breed scala aan musea, waaronder het Stadsmuseum, het Museum voor Schone Kunsten, het Huis van Alijn, het Design Museum, het SMAK en het Industriemuseum. Deze musea bieden inzicht in zowel de geschiedenis als de kunst en cultuur van Gent.
  • De drie torens van Gent: Het stadssilhouet van Gent wordt gedomineerd door de beroemde drie torens: de 95 meter hoge Belforttoren, de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk. Deze historische gebouwen zijn een must-see voor iedereen die Gent bezoekt.
  • Gravensteen: Deze indrukwekkende middeleeuwse burcht is een van de weinige overgebleven kastelen met een vrijwel intact verdedigingssysteem in Vlaanderen. Een bezoek aan het Gravensteen is een reis terug in de tijd en een educatieve ervaring voor leerlingen.

Avontuurlijke en educatieve activiteiten in Gent

Naast de historische bezienswaardigheden biedt Gent ook leuke en actieve mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld een boottocht door de grachten van de stad of verken Gent per fiets onder begeleiding van een gids. Beide opties zijn ideaal om de stad op een ontspannen en interactieve manier te ontdekken.

Gent is ook goed te combineren met andere Belgische steden voor een gevarieerde groepsreis. Denk aan een uitstapje naar steden zoals Brugge, Brussel of Antwerpen, die elk hun eigen unieke charme en geschiedenis hebben.

Uw schoolreis naar Gent

Gent is een ideale bestemming voor een educatieve en plezierige schoolreis Gent. Excalibur Tours helpt graag bij het samenstellen van een reisprogramma dat volledig is afgestemd op de wensen en behoeften van uw groep. Of het nu gaat om een eendaagse excursie of een meerdaagse groepsreis, wij bieden verschillende accommodaties en vervoeropties om de reis tot een succes te maken.

Vraag nu uw offerte aan

Populaire schoolreisbestemmingen in België

Waarom een reis bij Excalibur Tours?

Bij Excalibur Tours gaan we verder dan alleen reizen. Onze toewijding aan het creëren van unieke en leerzame schoolreis ervaringen maakt ons de ideale keuze voor jouw volgende avontuur. Met onze expertise, maatwerk reisplannen en ongeëvenaarde passie voor onderwijs, garanderen we dat elke reis met ons een reis wordt naar groei, ontdekking en blijvende herinneringen. Kortom, we zijn jouw reisbureau voor schoolreizen!

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel kost een schoolreis bij Excalibur Tours?

    De kosten van een schoolreis bij Excalibur Tours zijn afhankelijk van de reisbestemming. Bekijk de reisbestemming waar je naartoe wilt en vraag vrijblijvend een offerte aan.

  • Wat zijn de contactgegevens & openingstijden van Excalibur Tours?

    Deze kan je vinden op onze contactpagina.

  • Wat zijn de vervoersmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt verschillende vervoersmogelijkheden aan. Zo kun je kiezen uit bus-, trein- en vliegreizen. Meer informatie: vervoersmogelijkheden.

  • Wat zijn de verblijfsmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt altijd een verblijf aan dat is afgestemd op jouw wensen. Voorbeelden van mogelijke verblijfsaccommodaties: hotel, gastgezin, hostels, jeugdherberg en bungalowparken. Meer informatie: verblijfsmogelijkheden.

  • Wat zijn onze reisvoorwaarden en garanties?

    We zijn aangesloten bij verschillende organisaties zoals de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) en Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ). Lees meer over onze reisvoorwaarden en garanties.