XS

SM

MD

LG

XL

XXL

  • SGRZ / ANVR Lid
  • 24/7 bereikbaar
  • Persoonlijke reisadviseur
  • Offerte op maat
  • Scherpe prijzen
Schoolreis Ljubljana

Slovenië

Schoolreis Ljubljana

  • Vele verschillende mogelijkheden
  • Scherpe prijzen
  • Stel zelf een unieke reis samen

Vraag nu een offerte aan

Ljubljana in een vogelvlucht

Schoolreis Ljubljana

Ljubljana staat bekend om een rijke geschiedenis met mooie historische gebouwen en cultuur. In het oude centrum staan gebouwen die dateren uit het tijdperk van de renaissance en het classicisme, maar ook gebouwen uit de 20e en 21e eeuw zijn nadrukkelijk aanwezig.

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en een nog redelijk onontdekte stad in Oost Europa. Het is ook 1 van de kleinste hoofdsteden. De stad ligt aan de rivier de Ljubljanica. Ljubljana heeft een rijke geschiedenis met mooie historische gebouwen en cultuur. In het oude centrum staan gebouwen die dateren uit het tijdperk van de renaissance en het classicisme, maar ook gebouwen uit de 20e en 21e eeuw zijn nadrukkelijk aanwezig. De bekendste bouwwerken zijn de drie bruggen en het kasteel ” Ljubljanski Grad”. Veel gebouwen in de stad zijn ontworpen door de Sloveense architect  Jože Plečnik  die nadrukkelijk zijn stempel op de stad heeft gedrukt.

Wat is er te doen in Ljubljana

Ljubljana is een pittoreske en interessante stad met pleinen, kastelen, oude stadsmuren en mooie bruggen en heeft daardoor veel te bieden voor een educatieve schoolreis, studiereis, of werkweek naar Slovenië. Met name de bijzondere binnenstad heeft veel bezienswaardigheden, zoals onder andere:

  • Het Prešernov plein
    Het meest bekende plein van Ljubljana is het Prešernov plein, er is tevens een gelijknamig standbeeld op het plein. Het plein is vernoemd naar France Prešeren, de nationale dichter van Slovenië. Het is een prachtig plein omringd door oude gebouwen. Ook vind je op het plein de prachtige Franciscaanse kerk. Naast het plein vind je de Miklosiceva, een straat met Art Nouveau gebouwen.
  • Het Kasteel van Ljubljana (Ljubljanski grad)
    Dit kasteel, op een heuvel gebouwd, is niet te missen. Het middeleeuwse kasteel deed van de 9e eeuw tot de 17e eeuw dienst als zetel van de heersers van de provincie. Na een aardbeving in de 16e eeuw werd het gerenoveerd. Je kunt een bezoek brengen aan de kapel, de toren, twee bruidssuites en een cafetaria. Er ligt tevens een mooi park omheen. Vanaf het kasteel heb je een spectaculair uitzicht over de stad.
  • De Drakenbrug
    Dit is één van de bekendste bezienswaardigheden van Ljubljana. De brug is gebouwd in 1901. De vier draken die de toegang tot de brug bewaken zijn het symbool voor de stad.
  • De Tromostovje brug (de ‘Drie Bruggen’)
    Dit is een van de bekendste bruggen van Ljubljana, die aan weerszijden een mooie blik geven op de rivier de Ljubljanica. De brug is een belangrijke verbinding tussen het oosten en het westen van de stad.

Daarnaast heeft Ljubljana ook interessante musea die vrij goedkoop te bezoeken zijn, ook is suppen op de rivier een leuke activiteit of een fietstocht door de stad. Ljubljana is een kleine stad waardoor de hoogtepunten gemakkelijk per voet of fiets te bereiken zijn.

Het is ook een leuk idee om een schoolreis Ljubljana met een andere Oost Europese stad te combineren, of wat dacht je van een rondreis Slovenië?

Uw schoolreis of groepsreis naar Ljubljana

Ljubljana is een prachtige stad voor een werkweek, schoolreis of groepsreis. Excalibur Tours helpt
graag een reisprogramma samen te stellen dat is afgestemd op uw reisgezelschap en de specifieke
wensen.

Wij hebben verschillende soorten accommodaties in ons bestand.

 

Vraag nu uw offerte aan

Populaire schoolreisbestemmingen in Slovenië

Waarom een reis bij Excalibur Tours?

Bij Excalibur Tours gaan we verder dan alleen reizen. Onze toewijding aan het creëren van unieke en leerzame schoolreis ervaringen maakt ons de ideale keuze voor jouw volgende avontuur. Met onze expertise, maatwerk reisplannen en ongeëvenaarde passie voor onderwijs, garanderen we dat elke reis met ons een reis wordt naar groei, ontdekking en blijvende herinneringen. Kortom, we zijn jouw reisbureau voor schoolreizen!

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel kost een schoolreis bij Excalibur Tours?

    De kosten van een schoolreis bij Excalibur Tours zijn afhankelijk van de reisbestemming. Bekijk de reisbestemming waar je naartoe wilt en vraag vrijblijvend een offerte aan.

  • Wat zijn de contactgegevens & openingstijden van Excalibur Tours?

    Deze kan je vinden op onze contactpagina.

  • Wat zijn de vervoersmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt verschillende vervoersmogelijkheden aan. Zo kun je kiezen uit bus-, trein- en vliegreizen. Meer informatie: vervoersmogelijkheden.

  • Wat zijn de verblijfsmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt altijd een verblijf aan dat is afgestemd op jouw wensen. Voorbeelden van mogelijke verblijfsaccommodaties: hotel, gastgezin, hostels, jeugdherberg en bungalowparken. Meer informatie: verblijfsmogelijkheden.

  • Wat zijn onze reisvoorwaarden en garanties?

    We zijn aangesloten bij verschillende organisaties zoals de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) en Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ). Lees meer over onze reisvoorwaarden en garanties.