XS

SM

MD

LG

XL

XXL

  • SGRZ / ANVR Lid
  • 24/7 bereikbaar
  • Persoonlijke reisadviseur
  • Offerte op maat
  • Scherpe prijzen

Verenigd Koninkrijk

Schoolreis Manchester

  • Vele verschillende mogelijkheden
  • Scherpe prijzen
  • Stel zelf een unieke reis samen

Vraag nu een offerte aan

Manchester in een vogelvlucht

Schoolreis naar Manchester: Ontdek sport, cultuur en historie

Manchester, wereldwijd bekend door de voetbalclubs Manchester United en Manchester City, biedt naast sport ook een rijke cultuur en fascinerende geschiedenis. Deze industriële stad in het noordoosten van Engeland speelde een cruciale rol in de Industriële Revolutie en heeft zich ontwikkeld tot een bruisende, veelzijdige stad. Met zijn indrukwekkende architectuur, levendige muziekscene en culturele bezienswaardigheden is Manchester een ideale bestemming voor een schoolreis of studiereis.

Schoolreis Manchester: Wat kun je doen?

Manchester biedt een breed scala aan activiteiten die perfect zijn voor een educatieve en avontuurlijke schoolreis. Hier zijn enkele hoogtepunten die niet mogen ontbreken:

Bezoek aan de voetbalstadions: Manchester United en Manchester City

Voor sportliefhebbers is een bezoek aan de stadions van Manchester United of Manchester City een absolute must. Tijdens een rondleiding krijgt u een kijkje achter de schermen, ziet u de kleedkamers en loopt u door de tunnel naar het veld. Daarnaast kunt u het National Football Museum bezoeken, waar de rijke geschiedenis van het Engelse voetbal tot leven komt in interactieve tentoonstellingen.

Albert Square: Het hart van Manchester

Albert Square is het bekendste plein van de stad en wordt omringd door prachtige Victoriaanse gebouwen. Het imposante Manchester Town Hall is een van de belangrijkste bezienswaardigheden op het plein en zeker een bezoek waard. Het plein is regelmatig het decor van evenementen en kerstmarkten, wat het een levendige plek maakt om te verkennen tijdens uw schoolreis.

Castlefield: De wieg van Manchester

Castlefield is het oudste deel van Manchester en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. In deze wijk stond ooit het Romeinse fort Mamucium, waarvan delen nog steeds zichtbaar zijn. Castlefield is daarnaast bekend om zijn mooie architectuur, street art en het Museum of Science and Industry, waar de invloed van de Industriële Revolutie wordt belicht.

The Lowry: Cultuur en kunst aan het water

The Lowry, genoemd naar de beroemde 20e-eeuwse schilder L.S. Lowry, is een theater en kunstcomplex aan het water. Het is een culturele hotspot waar het hele jaar door voorstellingen en activiteiten plaatsvinden, variërend van theater en dans tot opera en musicals. Het imposante gebouw biedt ook gratis tentoonstellingen en workshops voor zowel amateurs als professionals.

Veeelzijdig reisprogramma

Manchester is een veelzijdige bestemming voor een schoolreis, werkweek of groepsreis. Of uw groep nu geïnteresseerd is in sport, geschiedenis of kunst, Manchester heeft voor iedereen iets te bieden. Bij Excalibur Tours helpen wij u graag met het samenstellen van een reisprogramma. Wij bieden diverse accommodaties en excursies om uw reis tot een succes te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag nu uw offerte aan

Populaire schoolreisbestemmingen in Verenigd Koninkrijk

Waarom een reis bij Excalibur Tours?

Bij Excalibur Tours gaan we verder dan alleen reizen. Onze toewijding aan het creëren van unieke en leerzame schoolreis ervaringen maakt ons de ideale keuze voor jouw volgende avontuur. Met onze expertise, maatwerk reisplannen en ongeëvenaarde passie voor onderwijs, garanderen we dat elke reis met ons een reis wordt naar groei, ontdekking en blijvende herinneringen. Kortom, we zijn jouw reisbureau voor schoolreizen!

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel kost een schoolreis bij Excalibur Tours?

    De kosten van een schoolreis bij Excalibur Tours zijn afhankelijk van de reisbestemming. Bekijk de reisbestemming waar je naartoe wilt en vraag vrijblijvend een offerte aan.

  • Wat zijn de contactgegevens & openingstijden van Excalibur Tours?

    Deze kan je vinden op onze contactpagina.

  • Wat zijn de vervoersmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt verschillende vervoersmogelijkheden aan. Zo kun je kiezen uit bus-, trein- en vliegreizen. Meer informatie: vervoersmogelijkheden.

  • Wat zijn de verblijfsmogelijkheden bij Excalibur Tours?

    Excalibur Tours biedt altijd een verblijf aan dat is afgestemd op jouw wensen. Voorbeelden van mogelijke verblijfsaccommodaties: hotel, gastgezin, hostels, jeugdherberg en bungalowparken. Meer informatie: verblijfsmogelijkheden.

  • Wat zijn onze reisvoorwaarden en garanties?

    We zijn aangesloten bij verschillende organisaties zoals de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) en Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ). Lees meer over onze reisvoorwaarden en garanties.