XS

SM

MD

LG

XL

XXL

  • SGRZ / ANVR Lid
  • 24/7 bereikbaar
  • Persoonlijke reisadviseur
  • Offerte op maat
  • Scherpe prijzen

16 oktober, 2020

Dé leukste schoolreisjes, maar dan in Nederland

*Geschreven door Tanya van Bemmel 

Staycation is het nieuwe woord van 2020! Door de coronacrisis zijn er een hoop reizen geannuleerd of niet geboekt. Inmiddels zijn er wel weer mogelijkheden tot buitenlandse reizen, maar sommige mensen blijven liever dichtbij huis of zelfs alleen in de achtertuin. Het belangrijkste is natuurlijk dat iemand zich prettig voelt bij zijn of haar keuze. 

De leukste Staycation uitjes in Nederland 

De ene school had al een programma liggen voor bijvoorbeeld een studiereis Berlijn of Parijs, een reis die ze al 20 of 30 jaar uitvoeren. Een andere school had het plan om dit jaar kennis te maken met de Spaanse cultuur tijdens een rondreis door Andalusië. Er zijn helaas mooie plannen in het water gevallen, maar het biedt ook mogelijkheden voor verandering…

Wellicht is het niet bij iedereen bekend dat wij ook al méér dan 30 jaar een Incoming afdeling hebben en hierdoor goede contacten en contracten hebben met leveranciers in Nederland. Mooie en centrale hostels, musea, attracties, restaurants en natuurlijk touringcars, die kunnen wij overal naar toe sturen. Zo kun je óók dit schooljaar de leerlingen een onvergetelijke ervaring meegeven, zonder al teveel risico’s.

Je hoeft niet ver te reizen voor een onvergetelijke ervaring….

Beleef jouw schoolreis of studiereis dit jaar in Nederland! Denk bijvoorbeeld aan een dagtocht naar Amsterdam, met een bezoek aan het Anne Frank Huis, Nemo, het Rijksmuseum en natuurlijk als afsluiter een mooie Canal Cruise.

amsterdam-blog-nl

De prachtige Amsterdamse grachten

Amsterdam kun je leuk combineren met bijvoorbeeld Haarlem met haar Frans Hals Museum en het Teylers Museum. Om een reis naar Noord-Holland af te maken, kun je afsluiten met een surf- of SUPles op het strand van Zandvoort, een leuke sportieve combinatie met een educatieve dag of dagen.

Voor opleidingen gericht op architectuur, kunst of Maritiem is Rotterdam een hele leuke optie en leuk te combineren met bijvoorbeeld de kaasstad Gouda.

Wie op zoek is naar een excursie gericht op geschiedenis kan zich goed vermaken in de mooie stad Utrecht in combinatie met een bezoek aan Amersfoort. 

Liever een sportieve schoolreis in de natuur? Dat kan! 

Voor een schoolreis gericht op natuur kun je meerdere dagen een reis maken naar Gelderland met de prachtige Veluwe of aan de provincie Drenthe met de beroemde hunebedden.

veluwe-blognl

De Veluwe in volle heidebloei

Voor een sportieve twist tijdens je schoolreis kun je zelfs mountainbiken in één van de vele Mergelgrotten in het prachtige Limburg

Daarnaast zijn er uiteraard ook mogelijkheden voor bezoeken aan de welbekende toeristische trekpleisters zoals de Zaanse Schans, de Deltawerken in Zeeland, Giethoorn en natuurlijk de bollenstreek. Je proeft de Nederlandse cultuur tijdens een schoolreisje naar de mooiste plekken in Nederland. 

 

 

Schoolreizen én uitjes in Nederland

Het mooiste is natuurlijk dat Nederland niet zo groot is, waardoor je in korte tijd meerdere steden of provincies kunt aandoen en stadsbezoeken goed kunt combineren met natuur en sport. We kunnen daarnaast educatieve presentaties regelen op verschillende locaties en een dagje Walibi of dierentuin is natuurlijk altijd leuk!

Je hoort het al: er is genoeg te doen en wij doen graag ons best voor jullie.

Neem contact op met Excalibur Tours voor de mogelijkheden en tot ziens in ons prachtige land(je)!